Актуално

На фокус

Сачева: В ГЕРБ сме готови и за опозиция, и за предсрочни избори

Сачева: В ГЕРБ сме готови и за опозиция, и за предсрочни избори

10.04.2021

Втори фронт

2761


Изборите ни показаха, че обществото е много фрагментирано, че хората са много разделени, всички имат различни виждания и гледни точки и в момента сме пред решаване на един доста труден ребус, коментира Сачева.

ГЕРБ печели в 24 от общо 31 избират района, така че независимо от вълната от омраза срещу нас и различни критики, ние бяхме фокусирани върху управлението на кризата, отколкото върху изборната кампания.

Самата аз бях по-малко от половината време в района в който работех, защото трябваше да се подготвят социално-икономическите мерки за хората, подчерта Сачева.

Ние сме длъжни да предложим правителство с ясното съзнание, че то вероятно ще бъде отхвърлено. "Готови сме да бъдем опозиция, както и сме готови за предсрочни избори. Въпросът е кое е полезно в момента за страната", обясни Сачева.

Ако не достигат 10 гласа за едно бъдещо стабилно управление, ние ще ги дадем за политики, които са отговорно и имат смисъл за хората, подчерта Сачева.

"Отговорността в момента пада върху г-н Станислав Трифонов, те трябва да представят правителство като втора политическа сила. Надяваме се, че следващата седмица отговорът на този въпрос ще бъде факт", каза още Сачева.

Относно възможността за съставяне на служебно правителство от президента Румен Радев, Сачева коментира, че той е фокусиран върху президентските избори, но "има страст" към служебните правителства.

На 11 май предстои конгрес на партията. Предстои да се види какви промени ще има, но лидерското място е запазено. ГЕРБ е свързан пряко с г-н Бойко Борисов, така че лидерското място в партията не подлежи на никакво съмнение, категорична е Сачева.

Кой ще бъде кандидат президент все още не е актуална тема. Нашите приоритети са свързани с държавата, допълни Сачева.

  Източник: БНТ

Свързани статии