Актуално

На фокус

„С гол г*з таралеж ще мачкаш“ или новият тип политическо говорене у нас

„С гол г*з таралеж ще мачкаш“ или новият тип политическо говорене у нас

26.07.2021

Втори фронт

1230


Поредна размяна на тежки реплики, обвинения и грозни обиди между вътрешния министър Бойко Рашков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов беляза последните дни.

„Що се касае до мутренските времена, съжалявам само за едно - че тогава не се справихме с вашия лидер. Но има време. От вас зависи, дайте ми тази възможност“, заяви на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков от парламентарната трибуна по време на изслушване в петък.

„Ще ме чегърта и щял да се саморазправи този пияница. С гол г*з таралеж ще мачкаш. Това мога да ти кажа. Нещастник такъв! Ще плашиш хората и ще ги арестуваш. Това да не ти е 44-та година“, отвърна му близо 30 часа по-късно бившият премиер и лидер на ГЕРБ от поморийското село Бата.

Изводът, който експертът по пиар и комуникации Любомир Аламанов прави пред Bulgaria ON AIR е, че дефицитите в политическия език са очевидни.

„Комуникацията е много основна управленска функция и когато тя не е на високо ниво, има проблеми за цялата държава“, посочи той.

Изчегъртването вече е сред най-често използваните от политиците думи.

„Когато някои се е впил като паразит в тялото, коя е другата дума, която може да бъде употребена“, изтъкна PR експертът.

Аламанов, който работи в сферата на PR-а и комуникациите от 20 години очертава и основната разлика между политиците тук и на Запад - това е умението да се извиняваш и обществото, което да го поиска.

„Когато някой направи грешка, той се извинява. Лидерите си позволяват това, което им позволяват избирателите. И когато няма демократични рефлекси, лидерите си позволяват повече. Ако подобно поведение си позволи лидер в Западна Европа, хората ще го изхвърлят веднага“, категоричен е експертът по пиар и комуникации.

Той обаче е убеден, че търпението и у нас започва да се изчерпва.

   Източник: frognews

Свързани статии