Актуално

На фокус

Руски митничари заловиха контрабандни БТР-и от България

Руски митничари заловиха контрабандни БТР-и от България

04.10.2021

Втори фронт

592


Служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия и Южната оперативна митница са задържали голяма партида контрабандни бронетранспортьори в пристанището на Азов в Ростовска област. Машините са изпратени от България към Беларус транзитно през Русия, съобщи източник от правоприлагащите органи пред ТАСС.

Руски митничари заловиха контрабандни БТР-и от България

 
Общо са открити 20 бронетранспортьора, от които осем са задържани от служителите на реда. 
 На границата бяха задържани 8 бронетранспортьора, останалите 12 бяха пуснати от митническите служители. Общата стойност на всички проследени бронетранспортьори е 5 милиона рубли (115 540 лева)“, е разкрил събеседникът на агенцията. 
 Източникът уточнява, че при транспортирането на бронетранспортьорите компанията е използвала фалшиви актове за демилитаризация за използване в Руската федерация. 
 По този факт Министерството на вътрешните работи на СУТ УТ МВД във Федералния окръг Северен Кавказ е образувало наказателно дело за контрабанда на оръжия и друго военно оборудване“, добававя събеседникът на ТАСС. 
 В хода на разследването се оказало, че контрабандните бронетранспортьори е трябвало да бъдат изнесени за Беларус и продадени в Русия за граждански нужди. 
 ТАСС все още няма официално потвърждение на тази информация. 

  Източник: ГЛАСОВЕ

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания