Актуално

На фокус

Руски министър загина в опит да спаси човек

Руски министър загина в опит да спаси човек

08.09.2021

Втори фронт

1216


Министърът на извънредните ситуации на Русия Евгений Зиничев загина при инцидент по време на заснемане на филм за учение по гражданска защита в Арктика. Министерството съобщи, че 55 -годишният Зиничев е починал в Норилск, докато се е опитвал да спаси човек.

Ръководителят на руската телевизия RT Маргарита Симонян заяви, че оператор на телевизията е паднал от скала по време на интервю. ''Зиничев и операторът бяха на ръба на скала. Операторът се подхлъзна и падна във водата", каза тя. ''Зиничев се втурна да спаси човека и умря, след като се удари в стърчаща скала''. Операторът също е починал.

Евгений Зиничев е министър на извънредните ситуации от 2018 г. и години наред е бил ключов член в звеното по сигурността на президента Владимир Путин. Руските медии казват, че инцидентът е станал по време на заснемането на учебен филм в района на Красноярск по идея на министерството. Безпрецедентното двудневно учение е организирано от отдела на Зиничев. Според съобщения в медиите президентът Путин е разпоредил близо 6000 специалисти да тренират десетки потенциално извънредни ситуации в Арктика.

  Източник: СЕГА

Свързани статии