Актуално

На фокус

Русия заплаши САЩ: Късаме отношенията, ако санкционирате Путин

Русия заплаши САЩ: Късаме отношенията, ако санкционирате Путин

13.01.2022

Втори фронт

1326


От Русия обявиха, че всякакви санкции на САЩ, насочени лично към президента Владимир Путин, ще преминат границата и могат да доведат до ”скъсване на отношенията” между двете страни, предаде ”Франс прес”.
Вчера сенатори от Демократическата партия на американския президент Джо Байдън заплашиха със сериозни последствия, ако Русия нахлуе в Украйна, включително санкции срещу Путин и руски банки, както и 500 млн. долара нова помощ в сферата на сигурността за Украйна.


"Въвеждането на санкции срещу държавен глава е пресичане на граница и е сравнимо със скъсване на отношенията", изтъкна пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


САЩ и техните съюзници от НАТО проведоха преговори тази седмица с Русия за смекчаване на напрежението във връзка с Украйна, близо до която Москва е струпала десетки хиляди руски войници.


Два кръга от преговори, в Женева в понеделник и Брюксел в сряда, не доведоха до никакъв пробив.


Песков подчерта, че Кремъл гледал на американския проект за санкции "изключително негативно", особено на фона на продължаващите "неуспешни" преговори.


Той отбеляза, че обсъждането на санкции не е допринесло за създаването на "конструктивна атмосфера".


За третия кръг от преговори най-големият орган за сигурност в света Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заседава във Виена днес. Там също не се очаква пробив.

   Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания