Актуално

На фокус

Русия гони 14 български дипломати

Русия гони 14 български дипломати

05.08.2022

Втори Фронт

33


Русия обяви 14 български дипломати за персона нон грата, съобщи руското външно министерство. Мярката е реципрочна спрямо България, която обяви за нежелани 70 руски дипломати в края на юни заради опасения за шпионаж, съобщи бТВ.

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин е бил поканен в руското външно министерство, където му е била връчена нота за обявяване на 14-те служители на българската дипломатическа мисия и консулски служби в Русия за персона нон грата, информира ТАСС.

"Русия е убедена, че недружелюбните стъпки на София спрямо Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ", се казва в изявлението на руското външно министерство.

"Русия смята, че експулсирането на руски дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и показва по-нататъшна деградация на Запада, готов да пожертва интересите на партньорите, само и само да навреди на Русия. Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия буди съжаление", добавиха от руското МВнР.

 

Свързани статии