Актуално

На фокус

Румен Радев: Очаквам всеобхватно и пълно разследване по доклада на ОЛАФ за доставката на автомобили за МВР ВИДЕО

Румен Радев: Очаквам всеобхватно и пълно разследване по доклада на ОЛАФ за доставката на автомобили за МВР ВИДЕО

11.02.2021

Румен Радев, фейсбук

676


Медиите имат всички ресурси да проверяват фактите, преди да осведомяват широката общественост. За съжаление много медии повториха сляпо опорките на „кафявите” сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си. 
Mедиите дължат обективни факти най-вече на младите хора, които са пряко засегнати от манипулациите  и тъкмо сега формират своето отношение към институциите и към медиите. От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати  атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал.
Очаквам всеобхватно и пълно разследване по доклада на ОЛАФ за доставката на автомобили за МВР, което да се основава на всички документи по този случай, а не само на селективно поднесените. Разбираемо е управляващите да се притесняват, ако има нарушение в обществената поръчка, след като са я отстоявали пред КЗК, пред ВАС и са сключили договор.
Призовавам медиите да бъдат не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ и на Европейската комисия. Например към констатациите за крупни злоупотреби в Агенция „Митници“, които облагодетелстват по техни доклади определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, но ощетяват европейския бюджет. По разчети на Комисията за периода 2015 – 2018 г. стойността на загубите възлиза до един милиард лева заедно с дължимите лихви. И колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите България най-вероятно ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим.

[video]

Свързани статии