Актуално

На фокус

Румен Радев: На 24 май поздравявам всички учители, книжовници, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух ВИДЕО

Румен Радев: На 24 май поздравявам всички учители, книжовници, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух ВИДЕО

24.05.2021

Румен Радев, фейсбук

764


В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, честваме най-голямото културно достижение на нашия народ – създаването на собствена писменост.     
Трябва да помним, че преди повече от 1100 години именно България бе държавата, която спаси делото на славянските първоучители. Започнатото от Кирил и Методий беше продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите ученици и хиляди последователи превърнаха България в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието. 
Затова нека днес отдадем почит на всички творци, книжовници, хора на словото, които през вековете създаваха българската държава на духа, от която и днес, и в бъдеще ще продължаваме да черпим сили за нашето духовно възраждане.
На 24 май поздравявам всички учители, книжовници, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух и да разпръскват тъмата на подмяната. Държавата на духа никога не е загивала в България и от всички нас зависи да я предадем на следващите поколения.
Честит празник!

[video]

Свързани статии