Актуално

На фокус

Румен Радев: Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията

Румен Радев: Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията

04.04.2021

Втори Фронт

4110


Президентът Румен Радев гласува с машина в избирателната си секция в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията, за свободна и просперираща България. Макар и трудно, българите вземат днес съдбата си в свои ръце и тези избори ще са първата стъпка на завръщането към нормалността, към завръщането към законите и правилата, към осъзнаването на силата на колективното дейнствие, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът, заяви Радев след вота си.

Призова всички българи да гласуват, "иначе историята ще ни изпрати на поправителен по демокрация". Нека всички дадем гласа си днес, за да имаме един представителен и достоен парламент, каза той. Радев разказа, че от много време гласува в тази секция и за първи път виждал такава активност. Това показва, че наистина има ангажираност на българите към тези избори. Иначе изборите трябваше да бъдат много по-рано, още миналата година - хаосът щеше да бъде избегнат, животът на много българи - съхранен, хиляди български семейства и фирми щяха да бъдат спасени от банкрут, допълни Радев.

Това не беше класическа кампания, искахме да видим повече сблъсък на идеи, визии и виждане на партиите как да се развива България оттук-нататък, коментира Радев.

Ако съдът потвърди масовият пробив в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната сигурност, но и тази на съюзниците. Затова, вместо самохвалства, трябва да имаме отговори на тежки въпроси, каза Радев в коментар на шпионския скандал. Той очаквал не само пълно разследване, но и задълбочен анализ.

Следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността.

Решението ми ще бъде съобразно закона. Предложението на МС към мен влиза в противоречие със закона - Такъв 

   Източник: 24 часа

Свързани статии