Президентът Румен Радев обяви голяма инициатива

Президентът Румен Радев обяви голяма инициатива

03.02.2021

Румен Радев, фейсбук

5399


Днес може и да сме с по-скромни възможности в икономиката, но в областта на културата България е велика държава. Доказваме го и тук, и навсякъде по света с нашите невероятни таланти.

Затова приех да бъда патрон на инициативата за създаване на нова национална концертна зала на България, която не само да се превърне в дом за младите български творци, но и да се утвърди като ново духовно и културно средище. Става въпрос за културната ни идентичност и бъдещето ни като нация в един динамичен и все по-глобален свят.

Подкрепям благородната инициатива, около която се обединиха председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански, директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров и Александър Димитров - председател на фондация „Богария“. В обществения съвет към инициативата ще участват проф. Елена Кутева, проф. Сава Димитров, ректор на Националната музикална академия, проф. Ростислав Йовчев, пианист и преподавател в НМА, генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев и Даниел Спасов, музикант и фолклорист.

Очаквам разбирането и подкрепата на отговорните институции и на Столична община, така че проектът да намери по-бързо своето решение, да се избере и даде най-добрата възможна локация, да имаме бързо развитие и качествено изпълнение.

https://xn--80aaenigojehbie1bzb1b.xn--90ae/

[video]

Свързани статии