Актуално

На фокус

Румен Петков: Президентът сложи черта между себе си и Асен Василев и Кирил Петков, изваждайки ги от служебния кабинет

Румен Петков: Президентът сложи черта между себе си и Асен Василев и Кирил Петков, изваждайки ги от служебния кабинет

16.09.2021

Втори фронт

3146


Президентът сложи черта между себе си и Асен Василев и Кирил Петков, изваждайки ги от служебния кабинет. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в предаването „Темите“ по ТВ. „Европа“.

Той коментира и обявените намерения на Кирил Петков и Асен Василев за нов политически проект.
„Политическата партия не може да бъде проект. Тя трябва да има идеология, управленски заявки. Аз не коментирам този вулгарен прочит на политиката, че не трябва да има идеология, а почтени хора. Те двамата явно няма да се включат в проекта, щом ще търсим почтени хора. Проектите, ажиотажите, шантажите, спекулите, много се надявам обществото да ги види достатъчно навреме“, изтъкна лидерът на АБВ.
Петков коментира и работата на Асен Василев и Кирил Петков като служебни министри, като посочи, че и на себе си става досаден, като повтаря лъжите, които е изрекъл досегашния икономически министър.
„Не считам, че има реален резултат от този сериал „Очи Чёрные и „ококореная““. Чух оня ден от министър Асен Василев, че имало чутовен ръст. Ако има предвид цената на тока, цената на газа, инфлацията – без съмнение като резултат от неговото управление, има огромен ръст“, каза още Румен Петков.

Той разкритикува още енергийния министър и заяви, че е очевидна нищетата му.

Румен Петков обърна внимание, че има министри в служебния кабинет, които са отговорили на очакванията на хората и то не фанфарно и показно, а работейки. „На първо място бих поставил министър Янаки Стоилов, министър Гълъб Донев, проф. Бозуков направи немалко. Понякога тези, които не се чуват, са по-полезни от тези, които крякат.

Румен Петков направи и оценка на работата на 46-ото Народно събрание и редовното изслушване на министри от служебния кабинет.
„Аз бях предложил на премиера Янев да премести Министерски съвет в сградата на Народното събрание. Ще са им под ръка“, изтъкна той.

Румен Петков подчерта, че 46-ият парламент е бил поредната акция, доказателство за лъжата. „И преди това Народно събрание Христо Иванов уволняваше главния прокурор всеки ден, закриваше спец съда и прокуратурата. Мая Манолова се разправяше с „Булгартрансгаз“. В това Народно събрание, когато главният прокурор беше извикан в събранието Христо Иванов от страх не отиде. Сега влизаме в нов сериал, в който Христо Иванов отново ще уволнява главния прокурор, Мая Манолова отново ще намалява цените на тока и парното“, каза още Румен Петков.

Според него те само на думи искат да сменят главния прокурор и да закрият специализирания съд и специализираната прокуратура, тъй като са зависими.

 Източник: abv-alternativa.bg

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания