Актуално

На фокус

Румен Петков пита Кирил Петков за Църногорски и ВМЗ-Сопот: Това не е плод и зеленчук

Румен Петков пита Кирил Петков за Църногорски и ВМЗ-Сопот: Това не е плод и зеленчук

23.08.2021

Втори фронт

2013


Румен Петков поиска от Кирил Петков отговори за ВМЗ-Сопот и сделките със сръбския гражданин Петър Църногорски. Това стана ясно на пресконференция на АБВ.

Той пожела отговор по каква технология и за какъв период от време Църногорски е получил лиценз.

„Това не е плод и зеленчук. Получил ли е лиценз? Как и по каква технология? Как го е поискал и становищата на институциите. Ако имало два акта: в първия отказан, а във втория получен лиценз, тогава министър Кирил Петков е пряк съучастник в измамата на българския гражданин и в злепоставянето на българския Военнопромишлен комплекс в Европа и света“, допълни той.

Румен Петков припомни, че преди година бе поставил въпроса дали е вярно, че ВМЗ-Сопот са сключили договор с Църногорски за доставка на определени суровини, като незабавно са му били изплатени 10 млн. долара.
„Разбира се, не получих отговор. Бордът на ВМЗ-Сопот беше сменен. Твърдя, че министър Кирил Петков близо три месеца знае, че има такава сделка и такива платени пари. Срещу тези 10 млн. долара и чалъми не са влезли във ВМЗ-Сопот. Ако той иска да помогне на ВМЗ-Сопот, трябваше да предприеме мерки ВМЗ да си върне тези 10 млн. долара“, допълни лидерът на АБВ и попита и за сделката между „Кинтекс“ ЕАД и Църногорски за 5 милиона долара.

„Кинтекс“ ЕАД превежда 5 милиона долара на гражданина. Тоест той си отива от България с 15 милиона долара, срещу които нищо не е влязло във Военнопромишления комплекс. Министърът знае от „Кинтекс“ ЕАД и крие и тази сделка“, каза още Румен Петков.

[video]

 Източник: eurocom

Свързани статии