Актуално

На фокус

Румен Петков отказа да участва в депутатските листи, Коджабашев повежда бургаските кандидати

Румен Петков отказа да участва в депутатските листи, Коджабашев повежда бургаските кандидати

10.02.2021

gramofona.com

392


Лидерът на партия „Алтернатива за българско Възраждане” /АБВ/ Румен Петков няма да се кандидатира за депутат. Това обяви той преди минути на пресконференция в Бургас.

„Ще участвам в кампанията изключително активно – всеки ден, но няма да ме видите в нито една листа. Не съм кандидат за нищо! Стремежът ми да запазим обществото не е продиктуван от някакви лични амбиции, цели и намерения. Бил съм кмет, министър, депутат и не е редно пак да искам да видя себе си някъде. Обидно е към обществото!”,  обясни Петков.

Пред журналисти той представи водачът на листата за Бургаска област. Това е неколкократният световен и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев.

Втори в листата ще бъде изтъкнатият бургаски юрист Георги Сталев. Следват областният председател на Женската структура на партия АБВ в Бургас Ирена Михайлова, доц. Камен Сейменлийски, доц. Силвия Лецковска, Александър Стефанов, Мехмед Мустафа, Руска Стефанова, Валя Георгиева.

„Всички кандидати бяха избрани, защото активно са работили през цялото време в нашата партия. Повечето от тях са от Бургас, но имаме хора от Руенска община, Поморие и Малко Търново.

Доказали са се в годините със своята лоялност както към нас, така и към българския народ. Всички те са готови да помогнат в тази нелека работа – промяната в България да бъде осъществена”, каза Коджабашев.

Какво още коментира в Бургас лидерът на АБВ, очаквайте подробности!

Свързани статии