Актуално

На фокус

Румен Петков: Не може по Борисовски да бориш Борисовщината

Румен Петков: Не може по Борисовски да бориш Борисовщината

27.04.2021

Втори фронт

1001


 Не може с този език на депутатите да има претенции, че може да се върне авторитета на институциите и държавността. Това каза за обзора на деня „Това е България“ на Радио „Фокус“ лидерът на ПП АБВ – Румен Петков. Според него, когато дивият популизъм и вулгарната лакомия взимат връх – това няма как да не отвращава. Не може хората на Христо Иванов да искат 10 000 лв. депутатска заплата, а на другия ден да лъжат, че не са искали, а от другата страната Мая Манолова да предлага 1 400 лв. заплата, категоричен е Петков. Той подчерта, че това, което се случва в 45-то Народно събрание го изненадва.

„Особено от първите дни, когато скандалите бяха много грозни. Обръщенията, взаимоотношенията бяха в такава степен неприлични, че не бих си позволил да ги нарека махленски. И това, за съжаление, продължава да ерозира доверието в институциите. Не можеш с този език да имаш претенциите, че можеш да върнеш авторитета на институциите и държавността. Не може по Борисовски да бориш Борисовщината. Така няма как да стане и много се надявам българските граждани да видят всичко това и на следващите избори да гласуват с разума си, да гласуват в името на своя, на обществения и национален интерес“, допълни той.

Румен Петков каза още, че всичко това се случва пред очите на хората и подчерта, че при очевиден живот на Народното събрание, не повече от месец – вече са внесени повече от 60 законопроекта и някой лъже избирателите, че иска да решава проблеми. Претоварването на „Има такъв народ“ с очаквания е било напълно осъзнато с цел да създаде у обществото впечатление, че хората са ги подкрепили и сега „Има такъв народ“ трябва на всяка цена да направят правителство.

Според него създаването на избирателен район „Чужбина“ е грозна спекулация със сънародниците ни зад граница, защото не се знае кой ще определи броя на мандатите в района, нито откъде ще бъдат взети те.

„Кой ще определи броя на мандатите в района? Ами ако имаме независим кандидат в район „Чужбина“, как точно ще му се оформи инициативния комитет, как ще се регистрира? Ами ако в Турция имаме 8 независими кандидати в район „Чужбина“, какво правим?“, коментира още Румен Петков.

  Източник: mfocus-news.bg

Свързани статии