Актуално

На фокус

Румен Петков цепи мрака: Ако бях Божков, се връщам на секундата и викам всички на летището

Румен Петков цепи мрака: Ако бях Божков, се връщам на секундата и викам всички на летището

22.05.2021

Втори фронт

4097


Аз ако съм на мястото на Божков, се връщам на секундата и викам всички на летището. Така Румен Петков, лидер на АБВ, коментира потенциалното участие на "Българското лято" на Черепа на предстоящите избори и връщането на дясната му ръка Георги Попов в България. От думите му стана ясно, че Божков има шанс да влезе в активната българска политика.

В контекста на новите коалиции преди предсрочния парламентарен вот, Петков направи разрез и на патриотичния съюз: "Обединените патриоти какво бяха? Продажници на български паспорти, които направиха джапанките на БА по 200 лева. Направиха абсолютно незаконен ремонт на учебните самолети. Дал съм всичко на прокуратурата, лично аз. Има достатъчно ясен документ на спечелилия търга, че признава как са се разбрали заедно да лъжат", хвърли бомба той пред "Дарик радио". 

И разкри, че е водил разговори за съюз с Жан Виденов и неговата бъдеща партия "Лявата алтернатива", но не са стигнали до консенсус:

"Не бих приел, че на фона на Жан-Виденовите намерения се случва обединението вляво. Аз съм приятел и с него, и с Иван Атанасов и тези дни водихме няколко разговора. От АБВ апелираме за консолидация вляво от години".

На въпроса как се прави коалиция между стари кучета в политиката, бившият МВР обяви, че Корнелия Нинова е хлапе в сравнение с него и с Татяна Дончева.

"Аз, Георги Първанов, Ивайло Калфин не сме кандидати за нищо, защото това изисква приличието. Нали разбирате, че хора с 15-годишен стаж в парламента и други институции, няма как да носят промяна", коментира той.

По думите му агент Гоце и той са били изключени от БСП заради настояването АЕЦ "Белене" да бъде построена. "Искам да гледаме напред обаче", отсече Петков.

  Източник: Lupa.bg

Свързани статии