Актуално

На фокус

Румен Петков: Борисов е регулировчикът на смъртността у нас. Това да е ясно

Румен Петков: Борисов е регулировчикът на смъртността у нас. Това да е ясно

12.02.2021

фрог нюз

2006


Миналага година по данни на НСИ са починали с 18 000 души повече от предходната. Само 7 600 са с COVID-19. За останалите, които умряха по стъпалата на болниците, които умряха вкъщи, защото тези безбъдници от НОЩ внушаваха страх? Борисов е регулировчика на смъртта в България. Това трябва да ни е ясно. Тези други близо 10 хиляди души умряха от сърдечно-съдови заболявания, от бъбреци и други неща, защото ги наплашиха.
Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Румен Петков от АБВ.

"Не знам дали си давате сметка в условията на какъв хаос и лъжа се развива всичко", категоричен беше още Петков.

"Преди няколко дни обявихме, че минаваме в трета фаза на ваксинацията. В първата фаза, по план на Националния ваксинационен щаб, са предвидени за ваксиниране 243 хиляди души. Ваксинирани са само 17 000. Това е катастрофа", допълни още Петков.

Петков коментира и актуалните политически въпроси. Партията ще се регистрира в ЦИК днес. Румен Петков посочи, че АБВ ще участва сама.

На въпроса защо не са се разбрали за коалиция с Мая Манолова, Румен Петков отговори, че не обича да го лъжат.

"Когато един човек се изправя и казва: "Аз няма да правя политически проект" преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но според мен по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с един милион евра на Бойко Борисов", допълни председателят на "АБВ".

Лидерът на АБВ посочи още, че протестът на гражданите това лято е бил яхнат политически. Определи това като "грозно".

"Имаме сериозни отлики с някои от политическите партии, нетърпимостта към корупцията, към тоя брутализъм в управлението, неспестяването на истината за уродливите действия на прокуратурата, мълчанието на някои от останалите в последните месеци на тая тема, и усещането за самодостатъчност от БСП", изброи Петков.

Лидерът на АБВ коментира и темата с енергетиката.

"Има престъпление от страна на правителството за неизпълнение решение на Народното събрание, което не е отменено и “онова момченце с каскета” не мърда на никъде. АЕЦ "Белене" не се ли реализира, ние сме генерално вън от "Зелената сделка". Оставяме енергийно зависими, накъдето ни тикат последните 6-7 години. Ние не сме държавата, кото регулира доставката на газ. Ние сме зависими от доставка на газ от Турция. АЕЦ "Козлодуй" е с два отиващи си реактора" допълни още Петков.

Свързани статии