Актуално

На фокус

Румен Петков, АБВ: Темпът, с който гоним руски дипломати, предполага ответните реакции и скоро може да остане само посланикът ни в Москва

Румен Петков, АБВ: Темпът, с който гоним руски дипломати, предполага ответните реакции и скоро може да остане само посланикът ни в Москва

19.12.2020

focus-news.net

1016


София. Темпът, с който гоним руски дипломати, предполага ответните реакции и скоро може да остане само посланикът ни в Москва. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за Агенция "Фокус" по повод изгонването на поредния руски дипломат от страната ни.

"Да изгониш военен аташе, който ходи навсякъде с униформата си, който е оторизиран и нашата държава се е съгласила той да бъде официалния представител, който да проявява интерес по определени теми, е такъв тип безочие, което даже и упоменатите САЩ и Великобритания, не са си позволявали. Правим крачки, които ще струвам много на българския интерес", подчерта лидерът на АБВ.

Той отчете, че това е седмият руски дипломат, изгонен за три години.

"За съжаление българското правителство, Борисов и Гешевщината превръщат България в една от най-свирепо настроените антируски държави. Няколко неща правят впечатление. Първо, че се изгони военно аташе, за това, че е събирало информация за броя на участниците в учения. Тази информация е публична и обикновено домакините оповестяват броя на участниците и техниката, която ще бъде използвана по време на учението, за да не се допускат антинагласи или да се преодоляват. Обвинението е повече от нелепо", каза Румен Петков.

Той посочи, че на този фон е трябвало да изгоним американския посланик Херо Мустафа, че се е похвалила, че от Козлодуй е взела документи със стратегическите намерения на централата.
Деница КИТАНОВА

Свързани статии