Актуално

На фокус

Румен Петков, АБВ: Съдебните решения срещу България след специализираните акции ги плащаме ние

Румен Петков, АБВ: Съдебните решения срещу България след специализираните акции ги плащаме ние

05.03.2021

Втори Фронт

697


Съдебните решения срещу България след специализираните акции ги плащаме ние. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на прескоференция в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Пресцентърът на МВР се беше превърнал в една плашеща медия, която показваше брутални сцени на насилие, на брутални арести и грозно отношение към граждани. Предполагам си спомняте специализираната операция „Октопод“, по която вече има няколко съдебни решения срещу България и тези решения не ги плащат Цветанов и Роман Василев. Тези решения ги плащаме ние, с вашата аудитория. Тези акции бяха много силно прокламирани в обществото и по които след това хората, които бяха репресирани, осъдиха България“, изтъкна Петков.

„Европейският съд по правата на човека в Страсбург е инстанция, но този съд няма да възстанови психиката на пострадалите, няма да възстанови това, което са преживели близките. Трябва да поговорим и за дефицитите в работата на органите и това, което днес от законодателна и институционна, и управленска гледна точка продължава да бъде използвано като инструмент за рекет и репресия“, добави той.

  Източник: focus

Свързани статии