Актуално

На фокус

Румен Петков, АБВ: Необходимо е Европейската прокуратура да разгледа цялата процедура за одобряване от ЕС на ваксините от съответната медицинска агенция

Румен Петков, АБВ: Необходимо е Европейската прокуратура да разгледа цялата процедура за одобряване от ЕС на ваксините от съответната медицинска агенция

02.08.2021

Втори фронт

1335


 Необходимо е Европейската прокуратура да разгледа цялата процедура за одобряване от ЕС на ваксините от съответната медицинска агенция. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според него вината е на г-жа Урсула фон дер Лайен.

По думите му темата за ваксините и коронавируса е изключително важна за обществото, далеч не само за България и Европа. "Една тема, която поставя под въпрос способността ни като граждани да защитим своите права, в това число и здравето си, и една тема, чрез която се манипулира обществото - така наречената COVID пандемия и мерките, които се приемат", каза още лидерът на АБВ.

Той обърна внимание, че се затвърждава убеждението, че ваксинирането ще стане задължително и то независимо от възрастта на гражданите.

"В България и като че ли в ЕС не се води статистика за броя ваксинирани, които заболяват впоследствие от COVID, биват хоспитализирани. Няма статистика на смъртните случаи на ваксинирани. Това са неща, които от гледна точка на информираността на обществото, са престъпление на правото на хората да бъдат информирани", заяви още Петков.

Според него нас ни принуждават да се ваксинираме без да ни информират колко ваксинирани са заболели от COVID и са починали.

Според него големият въпрос е на какво основание са били одобрени тези ваксини. "Тук отново се връщам на нашето настояване от април месец да бъде предприето незабавно разследване на СЗО и към него трябва да добавим необходимостта Европейската прокуратура да разгледа цялата процедура за одобряване от ЕС на ваксините от съответната медицинска агенция", каза още Румен Петков.
 

    Източник: m.focus-news.net

Свързани статии

Левицата