Актуално

На фокус

Румен Петков, АБВ: Локдаунът е абсурден, налаганият страх цели критично ниска избирателна активност

Румен Петков, АБВ: Локдаунът е абсурден, налаганият страх цели критично ниска избирателна активност

18.03.2021

Втори Фронт

718


Лидерът на АБВ Румен Петков се срещна със спортисти в хотел града под тепетата. Присъстваха трикратният световен и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев, олимпийският шампион Асен Златев, директорката на Спортното училище Ружа Генова и големият терапевт и треньор Иван Гарабитов.

"Искаме специално спорта и културата да получат дължимото. Те са това, което ни е съхранявало и което ни е правело горди през годините", коментира той минути преди срещата.

По думите му, с решението да отпусне средства за едни музиканти, а за други не, правителството е противопоставило артистите един на друг. "Това танго с музикантите е грозно и перверзно. А на спортистите искам да кажа, че ние ще отворим залите за култура и за спорт. И спортът, и културата са дух, който не трябва да убиваме", подчерта Петков.

Лидерът на АБВ коментира и актуалните теми.  Според Петков, обявените днес мерки и локдауна от следващата седмица са абсурдни по своя характер. 

"Страни, които затварят за месеци, там ръстът на смъртните случаи и на заболеваемостта не се влияят положително от наложените мерки, което доказа, че са абсолютно несъстоятелни. В България за трети път отиваме на пълно затваряне и то в тзи ситуация и то в тази ситуация, в която сме изправени пред съдбоносен избор. От АБВ предложихме датата 15 май за изборите при консултациите при президента. Аргументите бяха от тази гледна точка, че времето щше бъде лошо, че няма да се получи кампания и че хората ще бъдат лишени от възможността да чуят предложени за реални политики. Сега с налагания страх Борисов ще постигне една от основните си цели – критично ниска избирателна активност. Това от соя страна ще заложи непредставителен парламент от гледна точка на броя и процентното съотношение на гласувалите. Това ще бъде много тежък институционален проблем в следващия период от време. Така че, нелепостта на мерките не изненадва никого, тъй като правителството е обладано от некадърие и некомпетентност. В случая е очевиден политическия стремеж последните 10 дни на кампанията да бъдат окончателно смачкани. Ние ще продължим срещите и кампанията си, срещите с граждани, както правим досега. Искам да се обърна към хората и да им кажа да гласуват. Този постоянен стремеж за налагане на страх обслужва уродливото управление, което имаме сега", каза Румен Петков. 

Той коментира и идеята на Европейската комисия за имунизационен паспорт. "Предупреждавахме за това от май миналата година. Това е стремеж да се легализира рушвета на Европейската комисия, зашото по този начин те искат да принудят населението да се ваксинира масово и да се изчерпят ваксините. Очевидно е, че разумните хора в момента избягват ваксинирането поради сакатлъците, грубо казано, с някои от васкините. Искам да направя сериозно обмислено предложение  – да се направят парпорти на болните от СПОН. От години е забранено да се огласява кой е болен от СПИН. Мисля, че идеята с паспортизацията трябва да се разшири и върху  ХИВ-позитивните, всичките да бъдат огласени и ние да знаем, че те са носители на заболяването. Цялото общество трябва да го знае - както ще знаем всичките, които са ваксинирани, с антитела и т.н., така да знаем за болните от СПИН,  за да бъдем адекватни и последователни. Другото би било престъпление. Ако откажат тази идея, да кажат защо", посочи Румен Петков. 

Лидерът на АБВ посочи, че в предизборната си кампания партията ще продължи да с ебори за истината и против двойните стандарти, както в случая с имунизационните паспорти.

"Покрай налагания страх и липсата и на какъвто и да е политически дебат се набиват бъдещи законодателни решения, на които никой не реагира.  БСП обяви, че ще узаконява проституцията.  Ние сме гарант, че няма да допуснем това да се случи. "Изправи се! Мутри вън" пък много брутално рекламират книжка за деца между 3 и 6 години, в която се промиват мозъците, че еднополовите бракове са нещо много хубаво. Ние сме гарант, че такава литература ще бъде забранена. Ние сме гарант за правата на различните, но ние сме гарант и, че децата ни ще растат в нормална среда", коментира Петков.  

АБВ е гарант и че политическата полиция няма да бъде възстановена. "Беше се стигнало дотам, че политическата полиция проследяваше цялото американско посолство. Ние искаме да гарантираме на нашите партньори, че са в партньорска среда, която ги уважава и няма да допуснем възтановяването на политическата полиция. Ние сме гарант също, че безчинствата на дуета Цветанов-Борисов няма да продължат", подчерта лидерът на АБВ Румен Петков. 

  Източник: marica.bg

Свързани статии