Актуално

На фокус

Румен Петков: 45-ото НС беше парламент на лъжа и спекулации

Румен Петков: 45-ото НС беше парламент на лъжа и спекулации

12.05.2021

Втори фронт

1315


45-ото Народно събрание беше парламент на много лъжа и грозни спекулации с очакванията на хората за справедливост. Това заяви в "Денят започва" Румен Петков от АБВ.

По думите му гражданите са били лъгани за премахването на Специализирания съд и прокуратурата, а сънародниците ни в чужбина са били излъгани, че ще се създаде избирателен район в чужбина.

Според него времето в 45-ия парламент е било изкуствено хабено с безсмислени дебати като този за субсидията на партиите.

"За да се направят сериозни реформи, трябваше да има един публичен разговор на парламентарните сили с ясна договорка", допълни Румен Петков.

Според него изборите на 11 юли съвпадат с периода на Европейското първенство по футбол и така гражданите у нас и в чужбина ще останат извън политическия дебат и изборът им няма да бъде политически мотивиран.

За предстоящите избори от АБВ ще потърсят подкрепа от социално ориентираните и левите партии. Разговорите за такова обединение вече са започнали.

"Ще търсим решение, което да позволи в следващия парламент силата на разума да доминира над това, което гледахме и това, което си отиде", каза още Румен Петков.

 Източник: БНТ

Свързани статии