Ресторантьорите не очакват Европейското първенство да изведе бранша им на печалба

Ресторантьорите не очакват Европейското първенство да изведе бранша им на печалба

10.07.2021

Втори Фронт

502


Ресторантьорският бранш няма да се върне на печалба заради европейското първенство по футбол, въпреки че много привърженици избраха да гледат мачовете в заведение. Това каза за БНР Емил Коларов -  председател на Сдружението на заведенията у нас.

Според него ударът от пандемията няма как да бъде заличен за месец.

Въпреки че голям футболен шампионат винаги е възможност за привличане на повече клиенти в заведенията, не всички собственици са имали ресурс да инвестират, за да подготвят условията за излъчване на мачовете, коментира пред БНР председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов:

"Мачовете, които се излъчваха в по-подходящото и нормално време, на някои места събираха може би повече клиенти, отколкото иначе биха събрали, но да кажем, че това по някакъв начин е спасило бизнеса на някой… Може би е намалило от загубите" ,заяви Коларов.

Той призова за ускорена ваксинация срещу Covid-19, а на хората, които не желаят да се имунизират срещу коронавирус, без да има уважителна медицинска причина, а с мотива, че им се нарушават правата, ресторантьорът каза:

"На нас също ни нарушават правата на труд, само че кой го интересува? Той казва:"Аз няма да се ваксинирам. Да става каквото иска", ама ни затварят нас".

Коларов бе категоричен, че заведенията ще са първите обекти, които биха попаднали в нови ограничения при ръст на заболеваемостта от Covid-19, но предупреди, че този път браншът няма да позволи да търпи последиците от невъзможността да се овладее пандемията.

Източник: БНР

Свързани статии