Актуално

На фокус

Ресторантьори: Предложението на Марияна Николова е недопустим двоен стандарт

Ресторантьори: Предложението на Марияна Николова е недопустим двоен стандарт

29.12.2020

фрог нюз

1705


Ресторантьорите у нас възразиха остро срещу предложението на министъра на туризма Марияна Николова ресторантите в хотелите да работят с удължено работно време, за да може в тях да се посрещне новата година. Бизнесът обаче определи идеята като дискриминационна и недопустим двоен стандарт.
Тази сутрин вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви, че ще предложи работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа. В същото време обаче заведенията извън хотелите остават затворени, посочват от бранша.

"Няма как да бъдем убедени, че ресторант в хотел е по-безопасен от такъв извън него. Съгласни сме с г-жа Николова, че е по-добре празненствата да се провеждат в контролирана среда, а не по стаите. Същото твърдим отдавна. Но подчертаваме, че това важи и за събирания в частни домове на големи групи от хора без спазване на противоепидемичните мерки. И беше по-добре тържествата да се провеждат в заведения, където се направиха огромни инвестиции за осигуряване на безопасна среда", категорични са от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

От там допълват, че вече е късно да се вземе обратно решение и ресторантите да отворят за Нова година, но настояват идеята на министъра на туризма да не се реализира.

"Категорично отказваме да бъдем единствена изкупителната жертва и отново да понесем последствията на евентуално ново разпалване на епидемията след празниците", допълат още огранизациите..

Свързани статии