Актуално

На фокус

РАЗСЛЕДВАНЕ: НАП погна бившия финансов министър Владислав Горанов

РАЗСЛЕДВАНЕ: НАП погна бившия финансов министър Владислав Горанов

25.06.2021

Втори фронт

2602


Националната агенция за приходите (НАП) започна проверка на бившия финансов министър Владислав Горанов. Поводът са купените от едноличната му фирма ,,Trilema Consulting" офиси на бул. Цариградско шосе в София. За тях са платени 750 хил. лв. Първият имот е офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като ,,учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м.

Все още се уточняват откъде са намерени средствата за покупка на двата имота. Бившият финансов министър е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв.

Миналата седмица Горанов обясни, че офисите са купени с търговски кредит и приходи на дружеството. За данъчна проверка на бившия министър настояха от ,,Има такъв народ".

Това е втората проверка срещу него. Първата, която започна преди три години, бе заради луксозния апартамент в столичния квартал ,,Изток", където той живее. Жилището е собственост на неговия кръстник, а Горанов декларира, че го ползва безвъзмездно. 

   Източник: eurocom

Свързани статии