Актуално

На фокус

Разкриха незаконен казан за ракия във физкултурен салон на гимназия в Пазарджик

Разкриха незаконен казан за ракия във физкултурен салон на гимназия в Пазарджик

22.09.2021

Втори фронт

708


Ракиджийница е била открита в неработещ физкултурен салон в училище в Пазарджик. По неофициална информация става въпрос за Професионалната гимназия по селско стопанство „ Царица Йоанна“ в областния град. Оттам обаче твърдели пред разследващите органи, че разкритата ракиджийница била създадена за учебни цели.

Разкриването на нелегалното производство на ракия е станало след мащабна акция на сектор“ Противодействие на икономическата престъпност“ в района, където екипите проверявали и търговията с акцизни стоки в местните складове.

Полицаите инспектирали бивш физкултурен салон в сградата на училището, което подготвя кадри за селското стопанство и бъдещи механизатори в областния град и се намира малко отдалечено от центъра на Пазарджик. Най-вероятно, разследващите са действали по оперативна информация на вътрешен човек от училището и са решили да направят изненадваща проверка в неработещия вече физкултурен салон.

В помещението екипите на Областната дирекция на МВР в Пазарджик открили дестилираща инсталация, а в съседна сграда  и 230 литра с алкохол без бандерол. Разследващите не са открили документи за намерената ракия, нито пък произведените количества са били декларирани пред съответните контролни органи.

Малко по-късно последвало и претърсване в къща в близко до Пазарджик, обитавана от 65-годишен мъж, който е от ръководния екип на училището. В жилищната постройка икономическите полицаи установили наличието на още 120 литра с ракия, отново без документи. По непотвърдена информация става въпрос за преподавател от гимназията, който е на ръководна позиция в учебното заведение и който е решил да припечелва от нелегалното производство на алкохол.

 Източник: monitor

Свързани статии