Актуално

На фокус

Разбиха група за телефонни измамници, заработили над 150 хил.лева

Разбиха група за телефонни измамници, заработили над 150 хил.лева

11.12.2020

Втори Фронт

194


След международна операция вчера е била неутрализирана престъпна група за телефонни измами. Задържани са шестима души, сред които е и ръководителят на групата. Арестите са извършени в рамките на международна полицейска операция, която е била под ръководството на Специализираната прокуратура. Измамниците са работили от Румъния. Това стана ясно по време на брифинг на спецпрокуратурата.

“Едното от лицата е ръководителят на престъпната група. Групата е била създадена в началото на 2019 г. и е действала до наши дни. Интересното в случая е, че мулетата са пренасяли парите от България до Румъния и после отново са ги връщали в България, като по този начин са искали да прекъснат връзката на парите с България, както и да бъдем затруднени при разследването. ", заяви прокурор  Маджарова

Най-големият подкуп, които са успяли да вземат измамниците е 33 хил.лева. Всички жертви са били от България, като са избирани на случаен принцип. 

До момента са установени 8 пострадали. Най-младата жертва от тях  е  дете на 11 години. 

Работата по дела за т.нар. телефонни измами са приоритет за прокуратурата на България. И въпреки безспорния спад на този род престъпления, ние не спираме да работим, защото продължават да се извършват, съобщи прокурор Валентина Маджарова.

Свързани статии