Актуално

На фокус

Районен прокурор е открит мъртъв в дома си в Кюстендил

Районен прокурор е открит мъртъв в дома си в Кюстендил

29.12.2020

Mediapool.bg

4618


Все още не е ясно дали Владимир Шейтанов се е самоубил или е станал фатален инцидент.

Прокурорът от Районната прокуратура в Кюстендил Владимир Шейтанов е открит мъртъв в дома си. Около 13 часа в полицията е получен сигнал за самопрострелял се 55-годишен мъж, съобщиха от МВР.

Починалият е прокурор Владимир Шейтанов, уточниха работещи по случая. Следствена оперативна група е направила оглед на местопроизшествието.

Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратурав Кюстендил. Образувано е и досъдебно производство, казаха от полицията. Все още не е ясно дали става въпрос за фатален инцидент или самоубийство.

Прокурор Владимир Шейтанов беше два поредни мандата районен прокурор на Кюстендил.

Според Закона за съдебната власт той нямаправо на трети мандат и остана като редови прокурор в Районната прокуратура. По-късно кандидатства за място в Окръжна прокуратура.

Като районен прокурор Владимир Шейтанов нашумя навремето в медиите със случая с т.нар. "Люлинска бригада", която се занимаваше с разпространение на наркотици и грабежи. Нейни членове бяха задържани при неуспешен обир на банка в Кюстендил през 2010 г. Тогава районната прокуратура, ръководена от Шейтанов, подписа споразумение с извршителите и те бяха наказани със 7 месеца лишаване от свобода, колкото беше времето, прекарано в ареста им.

Съпругата на прокурор Шейтанов - адвокат Вася Пешева пък беше предеседател на Общинския съвет на Кюстендил мандат 2007 – 2011 г., а след това изкара и още един мандат като общински съветник с листата на ГЕРБ. Името ѝ е свързано с някои от обществено значимите дела в Кюстендил.

Навремето Пешева беше адвокат на издирвания преди години във Франция Славчо Игов от известния клан на Гольовците. Тя се отказа от защитата му в деня, когато вървяха протести на защитниците заради неплатени възнаграждения на служебните адвокати. Така съдът не успя да назначи съдебен защитник на Игов и беше принуден да го пусне след 72-часовото му задържане с прокурорска заповед.

Вася Пешева беше адвокат и на фермера Петър Пищалов, който преди две години беше разследван за смъртта на кончета в Осогово, след като ги остави да гладуват в планината.  Прокуратурата обвини Пищалов в нехуманно отношение към животните, но отказа да търси от фермера наказателна отговорности така в началото на 2020 г. той беше оправдан от Районния съд.

Свързани статии

Левицата