Актуално

На фокус

Рашков: Службата в МВР действала във филма на ужасите, сама проверява насилието на служителите си

Рашков: Службата в МВР действала във филма на ужасите, сама проверява насилието на служителите си

17.08.2021

Втори фронт

1888


”В СДВР са извършени три проверки - забележете службата, чиито служители наблюдаваме като в нещо като филм на ужасите, сама проверява действията на служителите си. Тя се самопроверява. Както стана ясно преди месец и половина за подслушванията пак миналата година, че прокуратурата се самопроверява, защото няма кой да я провери. И тя може да ни каже каквото си пожелае. Така е станало и с трите проверки, предприети от СДВР по повод на това, което видяхме на кадрите”.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред депутатите, които го изслушват заради полицейското насилие на протестите през миналото лято.

"Не трябва да поставяме знак на равенство между 10-ната полицаи, чиито действия обсъждаме. По-голямата част от българските полицаи вършат работата си съвестно и ние разчитаме на тях. Но, не трябва да оставяме безразлични на нещо подобно, което ни отблъсква, отвращава ни. А се оказва, че никой не е взел никакви мерки. Или ако е взел, то е било просто за да се каже: Ние взехме отношение, посочи той.

   Източник: frognews

Свързани статии