Актуално

На фокус

Рашков махна шефа на СДВР: Не мога да приема, че е гледал спокойно как пребиват младежи под колоните на МС

Рашков махна шефа на СДВР: Не мога да приема, че е гледал спокойно как пребиват младежи под колоните на МС

19.05.2021

Втори фронт

10653


Промените в МВР продължават с пълна пара.

СДВР също вече има нов ръководител. Старши комисар Георги Хаджиев е бил понижен, а причината са насилието от миналогодишните протести в София под колоните на Министерския съвет.

„Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как се пребиват младежи спокойно под колоните на Министерския съвет, не можем да сме равнодушни към това. Взимам най-строги мерки, за да се промени стила на работа на тези служители. Законът е разписал какво могат полицейските служители. Докато съм министър, че ще бъда безкомпромисен. Има и други смени на ръководители на други дирекции в страната“, посочи вътрешният министър Бойко Рашков относно мотивите за рокадата.

„Никъде в закона не пише, че могат да се бият деца по време на протестите в центъра на София, а и където и да е в страната“, заяви министърът. Той добави, че боят на протестиращите е бил до степен, че младежите, пострадали от него е можело да бъдат убити. В страната има и други областни дирекции с понижени началници, каза още Рашков, но не уточни кои са.

Задължително е да има рокади в пловдивската областна дирекция на МВР, това каза пред медии в Пловдив служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той допълни, че днес ще има много сериозен разговор с ръководството на дирекцията. Рашков допълни, че полицаи са се превърнали в престъпници с пагон и той няма да допусни нещо подобно докато е министър. Той каза, че ще се въздържи от изнасянето на повече данни за ареста на шефа на Трето районно полицейско управление в Пловдив, защото не е редно.

При акция на „Вътрешна сигурност“ в Пловдив са арестувани седем полицаи. Това съобщи окръжният прокурор Румен Попов. Според първоначалната информация става дума за подозрения в корупция, търговия с влияние и други престъпления, предаде mediapool.bg.

   Източник: onovini.eu

Свързани статии