Актуално

На фокус

Радев: Време е партиите да поемат отговорност

Радев: Време е партиите да поемат отговорност

17.07.2021

Втори Фронт

993


Според президента Румен Радев е време партиите да поемат политическа отговорност, защото този път те нямат право на грешка.

Пред журналисти във Варна държавният глава съобщи още, че ще започне консултациите с парламентарно представените групи възможно най-бързо, но кога ще връчи първия проучвателен мандат зависи от партиите.

Президентът коментира и предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

"Неговата оставка ще бъде в полза на гражданското общество и на страната. Това оглушително мълчание за вихрещата са корупция на най-високи места в държавата, знаковите корупционни скандали, които обиколиха всички световни медии и дълбоко дискредитираха държавата; оглушителното мълчание за харчене на тъмно на милиарди публични средства, докато в същото време прокуратурата агресивно клеветеше неудабните на властт - това дискредитира и делигитимира и самата прокуратура в лицето на главния прокурор.Така че, това е закономерен резултат от всичко, случило се до момента".

Президентът коментира и скандала в спешната болница "Пирогов" като подчерта, че случващото се там е показателен случай за системен проблем в българското здравеопазване.

Политическите партии трябва да влязат във диалог и да формират парламентарно мнозинство, заяви от своя страна премиерът Стефан Янев при посещението си в Балчик.

Свързани статии