Актуално

На фокус

Радев проговори за скандала със сина му: Семейството ми е подложено на непрекъснати атаки

Радев проговори за скандала със сина му: Семейството ми е подложено на непрекъснати атаки

11.02.2021

onovini.eu

2687


Румен Радев призова за осветляване констатациите на ОЛАФ и ЕК за злоупотреби в митниците

Ние се нуждаем по този доклад от всеобхватно и пълно разследване, което да се основава на всички документи по този случай, а не само на селективно поднесени.

Разбираемо е и управляващите да се притесняват. Ако има нарушение в обществената поръчка, после те са я отстоявали пред КЗК, пред ВАС и са сключили договор. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод разкритията на ОЛАФ за обществената поръчка за закупуването на полицейски джипове.

Радев коментира темата преди да се включи в откриването на 14-та Национална изложба „Българска археология 2020“, която се провежда в Националния археологически музей, предаде  БГНЕС.

Аз очаквам от вас медиите да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ, към констатациите на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници“, които облагодетелстват, по техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, които ощетяват европейския бюджет.

По разчети на комисията за годините от 2015- 2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите най-вероятно България ще трябва да плаща както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, заяви Радев.

Той коментира и скандала, разразил се преди дни, в който беше въвлечен и синът му.

“За съжаление много от вас повториха сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в полицейски управления, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си“, каза държавният глава.

Радев добави, че медиите имат всички ресурси да проверят фактите и тогава да информират широката общественост и това е необходимо особено към младите, които в момента изграждат отношението си към институциите и медиите. Президентът призова медиите да установят фактите, защото той не е разследващ орган.

“От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и аз нямам намерение повече да коментирам този режисиран спектакъл”, подчерта той.

Свързани статии