Актуално

На фокус

Радев отговори на Борисов: Вихрещата се корупция в момента ни струва най-скъпо от всичко

Радев отговори на Борисов: Вихрещата се корупция в момента ни струва най-скъпо от всичко

09.05.2021

Втори Фронт

771


Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от едни нови избори. Такъв коментар направи президентът Румен Радев, в отговор на упрека на Бойко Борисов за милионите, които ще глътне новият вот. Държавният глава бе на посещение в село Петрич, община Златица.

Президентът участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място. 

Радев увери, че следващата седмица ще издаде указ с ясен състав на новия служебен кабинет, но не издаде повече подробности и дали е разговарял с кандидатите за министри.

Държавният глава поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което ще се проведе шествие до централния площад, където от 18.50 часа се състоя възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

След това, президентът посети историческия храм „Свети Георги Победоносец“ и поднесе цветя пред паметника на гроба на Петър Балов – първата жертва на Априлското въстание в село Петрич.

Държавният глава посети читалище „Оборище – 1897“, където разгледа картинната галерия „Априлско въстание“. По-късно президентът присъства на представянето на документалния филм „Лейди Странгфорд – паметта е жива“ и разгледа документалната изложба „Подкрепи и мен ръката…“, посветена на годишнината от Априлското въстание.

Румен Радев взе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

Източник: onovini.eu

Свързани статии