Актуално

На фокус

Радев: Най-късно до петък ще връча третия мандат

Радев: Най-късно до петък ще връча третия мандат

22.08.2021

Втори Фронт

490


В петък трябва да връча третия мандат. Мога да забавя и ще го направя, но до петък. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който е на посещение в Болярово и Тополовград. Той не пожела да каже на коя партия ще връчи мандата, но подчерта: "Всички опции са възможни". При тази конфигурация, за да имаме успех, трябва да присъства думата компромис, а тя не присъства.

На въпрос дали сме готови за нови парламентарни избори, Радев отговори, че преди това трябва да се изчерпат всички опции. Президентът коментира още, че избори две в едно – президентски и парламентарни, са възможни, но не е ясно дали са изпълними.

Той отново припомни, че най-важната работа е актуализацията на бюджета от настоящото Народно събрание.

„Служебното правителство формулира ясни приоритети за актуализацията на този бюджет. Българският парламент е длъжен да се съобрази с тези приоритети, защото те не са приумици на служебното правителство. Те очакват подкрепа“, допълни Радев.

По думите на Радев пред страната ни има множество предизвикателства. „Трябва да се вземат много стратегически решения, а те трябва да се вземат от парламента. Има два сценария – ако има актуализиран бюджет и ако няма такъв. Ако няма актуален бюджет – не искам да коментирам”.

Парламентът е длъжен да се съобрази с очакванията на българите, а именно подкрепа в тези трудни времена, подчерта държавния глава.

В Болярово и Тополовград Румен Радев разговаря с жители и проведе работна среща с кметовете на двата града. Пред медиите след разговорите Радев заяви, че инвестицията за региона е нулева.

[video]

Свързани статии