Актуално

На фокус

Президентът Радев към експерти: Не Ви каня за алтернативно мнение, а за всеобхватна информация

Президентът Радев към експерти: Не Ви каня за алтернативно мнение, а за всеобхватна информация

05.01.2021

фрог нюз

1682


Не Ви каня, за да да чуя алтернативно мнение, а експертно такова. Затова провеждаме серия консултации с различни органи, защото тези избори ще се проведат в условия на пандемия. Много важно е да имаме информация за рисковете, както и за начина на тяхното преодоляване.
Това каза президентът Румен Радев в насрочена дискусия и с проф. д-р Радка Аргирова, Проф. д-р Андрей Чорбанов, д-р Александър Симидчиев.

"Важно е да съберем повече информация в различни области на медицината, на превенцията. Там информацията към момента явно е неустойчива. Интересно е да разберем и от Вас, които се занимават с тази тематика на какъв етап е изработването на българската ваксина", допълни той.

Малко по-рано Румен Радев заяви, че има законови противоречия при гласуването на карантинираните българи

Добре е, че се мисли за това как да гласуват карантинираните и хората в изолация, но в някои от предложенията, които чух, има законови противорея. Това каза президентът Румен Радев по време на консултации за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани.

„Ако карантинираните бъдат закарани или им бъде дадено правото да отидат до урните, това означава да нарушат някои разпоредби. Очаквам по-тясно взаимодействие“, уточни той.

Държавният глава добави, че той ще проведе срещи с представители на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Свързани статии