Радев: Борисов се хвалеше с автомобилите, а днес няма спомен за обществената поръчка

Радев: Борисов се хвалеше с автомобилите, а днес няма спомен за обществената поръчка

04.02.2021

epicenter.bg

1720


Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години.

Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация, Така президентът Румен Радев отвърна на изказването на премиера Борисов с позиция до медиите, изпратена от прессекретариата на държавния глава.

Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухване в медиите сценарий.

По-рано днес премиерът Борисов изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на OLAF за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.

"Както обикновено, крадецът вика: "Дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство", заяви Борисов.

Свързани статии