Актуално

На фокус

Радев: Борисов разиграва театър. Знам добре откъде идват атаките срещу семейството ми

Радев: Борисов разиграва театър. Знам добре откъде идват атаките срещу семейството ми

14.02.2021

Гласове

1536


Призивът на премиера да не се намесват децата в политиката е театър за наивници, знам много добре откъде идват атаките към мен и семейството ми, това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Плевен. "Категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани. Знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерски съвет, но там няма никого", заяви още президентът Румен Радев.

Лозето не ще молитви, то иска мотика - така и с българската политика, каза още държавният глава.Той отговори на въпрос дали следи политическите процеси преди изборите. "Трябва умно да зарежем българското лозе така, че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод. По отношение на всички тези процеси, които вървят за коалиране, както преди малко ни обясняваше и проф. Пачев - трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж така, че да даде наистина един добър резултат. Трябва да работим. Иска се добра преценка, иска се правилен избор. Надявам се, че заедно като народ ще дадем този шанс на 4 април", заяви още президентът Радев.

Държавният глава коментира темата за коалициите. "Явно това е неизбежно. Виждаме какъв е паритетът. По всичко личи, че ще имаме един доста фрагментиран парламент. Дали това е добре или зле, ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре така, че да се отстоява националния интерес", допълни още Радев.

 

Свързани статии