Актуално

На фокус

Путин: За всичко съм виновен аз? Ще поговоря със себе си, удържаме на санкциите

Путин: За всичко съм виновен аз? Ще поговоря със себе си, удържаме на санкциите

24.05.2022

Втори Фронт

5428


Руският президент Владимир Путин коментира при разговор с беларуския си колега Александър Лукашенко твърденията на Запада, че за всички техни икономически проблеми "е виновен Путин", като иронично обеща, че "сериозно ще си поговори със себе си", съобщава ТАСС.

"Какво точно се случваше в Западните страни явно никой не оцени. Те живееха, четейки своите средства за масова информация и в замяна получиха инфлация и прочие. Вярно, "Путин е виновен". Там за всичко "виновен е Путин", каза Лукашенко в хода на двустранната му среща с Путин в руския курорт Сочи.

А Путин, смеейки се, му отговори: "Аз сериозно ще поговоря със себе си".

"Руската икономика много достойно издържа санкционния удар на Запада, въпреки всички трудности", допълни вече сериозно Путин.

"Въпреки всички трудности, искам да отбележа, че руската икономика издържа на санкционния удар, и то издържа много достойно. За това говорят основните макроикономически показатели", категоричен е Путин, цитиран от "Труд".

"Разбира се, в икономиката не всичко е просто. Всичко, което се случва, изисква от икономическия блок на правителството особено внимание, особени усилия. И като цяло искам да подчертая, че тези усилия дават положителен ефект", заяви още Путин.

Източник: България Он Еър

Свързани статии