Актуално

На фокус

Путин: Служител на ЕК казал "Не ни трябва "Спутник V". Странно, ние не натрапваме нищо на никого

Путин: Служител на ЕК казал

22.03.2021

Втори Фронт

1895


"Буди учудване, че непосредствено преди нашата среща, както ми докладваха, буквално преди малко, един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: "Не ни трябва "Спутник V". Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого", каза президентът пред участниците в съвещанието. По думите му, когато подобни изявления се правят от официални лица, "възниква въпросът чии интереси защитават и представляват тези хора: интересите на някакви фармацевтични компании или интересите на европейските граждани".

Руският президент Владимир Путин заяви, че възнамерява утре да се ваксинира срещу Covid-19, добавяйки, че всеки руснак има право сам да реши дали да се ваксинира. Руският лидер не уточни с коя от трите ваксини руско производство ще се имунизира.

По време на предавано по телевизията съвещание, посветено на руските ваксини срещу Covid, Путин заяви, че Русия е подписала международни договори за доставка на ваксината "Спутник V" за 700 млн. души. Той добави, че е от жизненоважно значение да се ускори производството на ваксини за вътрешно ползване, където досега 4,3 милиона души са получили и двете дози от ваксината срещу Covid.

  Източник: Гласове

Свързани статии

Левицата