Актуално

На фокус

Путин: Не се ваксинирах пред камерите, за да не се правя на маймуна

Путин: Не се ваксинирах пред камерите, за да не се правя на маймуна

28.03.2021

Втори Фронт

2490


„Наистина ли трябва да се правим с вас на маймуни?“, попита той в предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизионния канал "Русия-1". "Ако на такова ниво някой иска да фалшифицира нещо там, да измами някого, не е трудно да го направи. Можете да покажете тази инжекция, но всъщност инжектирате физиологичен разтвор, каквото и да е, кефир, малко портокалов сок. Шегувам се, разбира се, само с витамини. Е, това не е сериозно според мен",  заяви Владимир Путин, съобщава ТАСС.

Владимир Путин заяви, че дори не е казал на колегите си за избраната от него ваксина срещу коронавирус. Името ѝ е известно само на лекуващия лекар на държавния глава. Така руският президент отговори на въпроса с коя ваксина е бил имунизиран срещу коронавируса. "Една от трите ни ваксини. Помолих колегите си да не говорят за това, но всъщност не съм им казвал, дори не знаят. Знае само моят лекар, който ми постави тази ваксина", каза Путин в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизионния канал "Русия-1".

Той отбеляза, че дори вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова и ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова не знаят името на избраната от него ваксина. „Не казвам на никого това“, добави президентът.

Путин повтори, че е получил една от трите руски ваксини. "Всички те са приблизително еднакви по отношение на качествата си. Едната от тях трае малко по-дълго, едната има малко по-ниско ниво на защита, но приблизително същото, но е по-мека", обясни Путин.

Руският президент подчерта, че е отказал да се ваксинира пред медиите, както направиха лидерите на редица други държави, тъй като не е искал да "се прави маймуна".

„Наистина ли трябва да се правим с вас на маймуни?“, попита той в предаването. "Е, вероятно не, защото ако на такова ниво някой иска да фалшифицира нещо там, да измами някого, не е трудно да го направи. Можете да покажете тази инжекция, но всъщност инжектирате физиологичен разтвор, каквото и да е, кефир, малко портокалов сок . Шегувам се, разбира се, само с витамини. Е, това не е сериозно, според мен",  добави президентът.

Източник: БНР

Свързани статии