Актуално

На фокус

Пуснаха Сретен Йосич на свобода!

 Пуснаха Сретен Йосич на свобода!

01.06.2021

Втори фронт

29533


Соченият за „най-голям кошмар“ на Борисов Сретен Йосич е пуснат на свобода.Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оплака още преди години, че сръбският бос го е поръчал.

Гранична полиция и други служби са имали директива за повишено внимание през този уикенд. Причината е, че кралят на сръбския ъндърграунд Сретен Йосич излезе от затвора за първи път от 12 години. Тъй като престоят на Йоца Амстердама зад решетките започна след залавяне в София, публична тайна е, че той има зъб на някои български политици.

Именно от съображения за сигурност службите ни продължават да следят дейността и движението му след толкова време, съобщи „България днес“.

Йосич лежи в супер модерния затвор „Забела“ в град Пожаревац. Пътят от там до София е по-малко, отколкото от нашата столица до Черноморието. Заради добро поведение Йоца е бил награден с градска отпуска и я е ползвал уикенда.

Сръбското издание „Курир“ разказва подробности за пускането на свобода на Йосич. Босът, който вече навърши 59 години, е бил посрещнат от жена си Вера Милосавлевич и синовете му. От първия си брак той има Николай и Небойша, а от втория – Джордже, Марко и Алексей.

Според свидетели, запечатали паметния момент и на снимка, Сретен Йосич не се е променил особено. Не е отслабнал или напълнял, прическата му е същата, единствено леко е побелял. Репортер на „Курир“ се свързва и с жената на Йосич Вера, която казва, че всичко е наред, а разделеното семейство се насладило на всеки момент заедно.

Йоца Амстердама най-много се разчувствал, когато видял внука си Андрей, който вече стана на година и половина. През цялото време гушкал малчугана. След уикенда Йосич се е прибрал обратно зад решетките на „Забела“.

Арестът в София

Първо през 2003 г. от Белград предупреждават, че сръбският наркобос Сретен Йосич е поръчал убийството на тогавашния главен секретар на МВР. Няколко месеца по-рано по искане на Холандия, българската полиция е заловила у нас Йосич и го е предала на правосъдието там. Борисов ръководи акцията.

Йосич пребивава от нас още от средата на 90-те с чужда самоличност. Има общ бизнес с Бай Миле и се твърди, че двамата контролират трафика на синтетична дрога в цяла Европа.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии