Актуално

На фокус

Първи почивен ден: Фалшиви PCR-и, опашки на ”Кулата” и интензивен трафик по ”Тракия”

Първи почивен ден: Фалшиви PCR-и, опашки на ”Кулата” и интензивен трафик по ”Тракия”

30.04.2021

Втори фронт

2601


Фалшиви PCR-и, опашки на ”Кулата” и интензивен трафик по ”Тракия” белязаха първия от поредицата почивни дни заради Великден. Това се случва традиционно, когато на българина празнично му се съберат повече почивни дни. Сега те са цели 5 (от 30 април до 5 май включително).
Както обикновено движението е най-сериозно на изходите на по-големите градове и по основните пътища в страната. По-значителен е трафикът на изходите за София за АМ "Тракия", съобщава БНТ.

Единственото ограничение, което е на "Тракия" е заради ремонт между Чирпан и Стара Загора - движението се извършва по обходен маршрут. Отворен е и пътят за Кръстова гора, където се очаква трафикът да бъде по-натоварен в празничните дни.

Засилено е и полицейското присъствие в цялата страна, като органите на реда ще следят основно за шофиране под въздействието на алкохол или наркотици.

Спокоен е трафикът по АМ "Струма".

Пред "Кулата-Промахон" има опашка от автомобили заради засечени фалшиви PCR тестове.

Освен това гръцките власти тестват на случаен принцип шофьорите на границата с бързи антигенни тестове. Хората чакат около час и половина - два, за да преминат.

   Източник: frognews

Свързани статии