Актуално

На фокус

Първи парламентарни патаклами заради Караянчева

 Първи парламентарни патаклами заради Караянчева

15.04.2021

Втори фронт

15775


Със суперлативи по адрес на Цвета Караянчева започнаха предложенията за председател на Народното събрание. Като най-голяма политическа група от ГЕРБ представиха своята кандидатура, а Караянчева бе представена като ”човек с опит, променил статуквото в партийно-монолитния район като Кърджали”. Последваха подмятания.
След Атанасова на трибуната излезе Тошко Йорданов от "Има такъв народ", който представи кандидатурата на Трифоновата партия - Ива Митева-Рупчева.

"Уважаеми депутати, дано да направите хубаво сравнение с това, което ще кажа и това, което чухте за прекрасната кърджалийска представителка, с уважение”, заяви Йорданов.

"Нека това не служи за смокиново листо, прикриващо ужасите на управлението на Борисов. Бих искал да призова този титаничен интелект, да върнем гордостта на кърджали за производството на специфични поцинковани изделия. Нашата група подкрепя предложението, направено от “Има такъв народ”, заяви адв. Николай Хаджигенов.

Думите му предизвикаха остри реакции от страна на депутатите от ГЕРБ. Вежди Рашидов се изказа по процедурата на водене, изрази възмущението си изказванията от трибуната и кой бил мутра.

"Не е честно. Ще линчуваме заедно мутрата, посочете я", посочи Рашидов.

 Източник: frognews

Свързани статии