Актуално

На фокус

Първи думи на Пламен Николов: Получих поканата за премиер в конституционния срок

Първи думи на Пламен Николов: Получих поканата за премиер в конституционния срок

30.07.2021

Втори фронт

785


Получих поканата за премиер в конституционния срок. Имаме 5 пълни приоритета - План за възстановяване и устойчивост, преодоляване на ковид кризата, пенсиите, изборната система, както и съдебната реформа.

Това коментира кандидатът за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов, след като президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство.

„Суверенът подреди парламента, но той е пълен с противоречия. Бяхме горе при президента, където нашият кандидат за премиер Пламен Николов взе мандата. В парламента ще бъде нашият кандидат-премиер с правителство, което ще представим там“, коментира зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.

„Г-н Николов каза приоритетите, които са на дневен ред пред нас и пред „Демократична България“, „Изправи се БГ“ и до голяма степен БСП. Много държим на подкрепата на „Демократична България“ и „Изправи се“ на Мая Манолова", уточни той.

„Ако този кабинет мине и започне да изпълнява приоритетите, и ако получим подкрепа за правителство, ако в един момент загубим подкрепата на някои от париите, не искаме властта на всяка цена и ще предоставим възможността друг да управлява“, завърши Йорданов.

„Подробности можете да разберете по-късно днес в предаването „Панорама“, където гост ще бъде кандидатът ни за премиер“, завърши той.

  Източник: frognews

Свързани статии