Актуално

На фокус

Първа СНИМКА на единия от убийците на Ера Пехливанян – бивш джудист. Жената първо е била удушена

Първа СНИМКА на единия от убийците на Ера Пехливанян – бивш джудист. Жената първо е била удушена

19.01.2022

Втори фронт

21872


Съпругата на председателя на групата от общински съветници от ГЕРБ и собственичка на верига аптеки Еранухи Пехливанян е била удушена. Това съобщиха от местната полиция. Оттам уточняват, че единият от похитителите е бил облечен като полицай, а извършителите са общо двама – русенци от арменски произход.

От днешното изявление на окръжния прокурор на Русе – Георги Георгиев стана ясно, че единият от убийците е Гарабед Веринян – на снимката:

Двамата арестувани са били безработни, с криминални регистрации в миналото. 49-годишният бивш джудист Гарабед е бил хващан за бракониерство. Той е от Русе.  55-годишният М.М. е с регистрация за измами и присъда за документна измама като служител на митницата. Двамата са се познавали от 4 – 5 години и са си имали доверие.

Убийците са следили жертвата повече от месец.

Останки от тялото на жертвата са изхвърлени по поречието на река Русенски Лом, на 30 км от града, като водолази продължават и днес да издирват още части от тялото. Задигнати са общо 65 000 лв. в банкноти в евро и левове, като след открадването им единият от мъжете е погасил кредит в размер на 16 000 лева, а другият имал намерение да си купува кола, съобщи БНТ.

„Става дума за двама извършители на престъплението, които са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство с цел прикриване на тези престъпления“, обясниха разследващите.

Похищението

Във вечерта на убийството (11 януари) Еранухи Пехливанян  е излязла сама от една от аптеките си с 20 000 лв. и се насочва към автомобила си, паркиран на обществен паркинг до сградата на НАП в Русе. Въпросният похитител, облечен в униформа, поискал личната карта на жертвата уж за проверка, като през това време влязъл в автомобила и изкомандвал да кара. Другият похитител ги следвал с кола, в която по-късно жертвата била закопчана с белезници и  преместена.

Престъпниците се отправят и към дома й, откъдето прибрали и още 45 000 лв, като едва след това убиват жената и на следващия ден захвърлят останките в реката. Самите те са следили жертвата си повече от месец и са били наясно, че носи със себе си голямо количество пари ежедневно.

Разследването

Мотивите за тежкото криминално престъпление, при което бе убита съпругата на Бедрос Пехливанян, са изцяло користни, а раследващите не са установили политически елемент, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

„Изключително тежко криминално престъпление против личността. Става въпрос за висока степен на организираност на двамата извършители. По лично разпореждане на главния прокурор Иван Гешев този случай е под наблюдението и на Върховната касационна прокуратура“, допълни прокурор Георгиев.

   Източник: onovini.eu

Свързани статии