Актуално

На фокус

Първа СНИМКА на един от биячите на починалия бизнесмен Самуил Кацаров от Петрич

Първа СНИМКА на един от биячите на починалия бизнесмен Самуил Кацаров от Петрич

31.05.2021

Втори фронт

3105


Кристиян Кожовски, син на бивш военен и приятелят му Павел обжалват мярката за неотклонение „задържане под стража“, делото в ОС Благоевград, съобщава Struma.com.

Полицията арестува нападателите незабавно, независимо, че никои от присъстващите не бе ни чул, ни видял и не посочил побойниците пред полицаите.

Кристиян Кожовски e единият от младежите, пребили зверски 48-годишния петричанин Самуил Кацаров преди дни. След побоя, мъжът изпадна в няколкодневна кома и издъхна от травмите си. Aрестуваните Кожовски и приятелят му Павел са депозирали молба за излизане от ареста, където бяха тикнати веднага след инцидента.

Делото за мярката им за неотклонение ще се гледа в Окръжен съд Благоевград, тъй като квалификацията на престъплението се промени със смъртта на Самуил и двамата ще отговарят пред закона за причиняване на тежка телесна повреда и последвала смърт на жертвата.

Новината за смъртта на Самуил потресе града, жителите му се обединяват с искане на справедливо наказание за побойниците. Тази вечер се организира бдение със свещи в знак на съпричастност към семейството на Самуил.

Случаят обаче извади на показ човешкото бездушие и една характерна черта на българина да се прави на ни чул ни видял, особено щом става въпрос за свидетелстване пред органите на реда.

Вечерта на побоя няколко полицейски автомобила пристигнали на мястото.

Търсили и питали свидетели, кои са побойниците и въпреки че мястото е оживено, имало е работници в заведението, имало е таксиметрови шофьори и клиенти, никой не е видял точно какво се е случило и кои са нападателите.

Липсата на свидетели, които да помогнат на органите на реда, се случва системно. В случая нападателите са били открити от полицаите, които провели разследване, гледали камерите на заведението и така сами стигнали до тях, независимо, че част от свидетелите познавали биячите.

Над 20 човека са разпитани по случая, има 2-ма преки свидетели на инцидента. Показанията им, записите от камерите, всички доказателства по случая са изпратени в съда, където престои гледане на мярката им за неотклонение. Очаквайте подробности.

    Източник: onovini.eu

Свързани статии