Актуално

На фокус

Първа партия на протеста обяви: Радев е нашият президент, подкрепяме го за втори мандат

Първа партия на протеста обяви: Радев е нашият президент, подкрепяме го за втори мандат

22.07.2021

Втори фронт

1862


Националният координатор на Гражданската платформа „Изправи се.БГ! Ние идваме“  Андрей Вълчев обячи, че партията му категорично и безусловно ще подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат.

Той уточни, че решението е единодушно на национална среща на областните координатори на платформата в почивните дни. Координаторите отправят призив към всички членове на мрежата и симпатизанти да се включат както в кампанията за президентските избори, така и в самите избори.

„Президентът Румен Радев за нас е в основата на започналата промяна, която продължава – днес положиха клетва народните представители от 46-тия парламент“, отбеляза Вълчев.

По думите му пред политическата класа предстоят предизвикателства, която дано е научила уроците на последните избори от българските граждани чрез избирателната активност и чрез състава на народното представителство. Затова за гражданската платформа „Изправи се. БГ“ е важно да бъде запазена президентската институция и Румен Радев да е начело на тази институция.

„Видя се, че това е институцията, която е отворена към гражданите, към диалог, към подкрепа – ясна, принципна, последователна“, подчерта Вълчев и уточни, че заявяват подкрепата си сега, за да не бъдат обвинени в „тънки сметки“ и в опит да се възползват от авторитета на президента.

  Източник: onovini.eu

 

Свързани статии