Актуално

На фокус

Проверки в столичния градски транспорт за билети и маски

Проверки в столичния градски транспорт за билети и маски

19.07.2021

Втори фронт

531


Проверки за нередовни пътници и носене на маска в градския транспорт се проведоха в столицата. В продължение на час служители на Центъра за градска мобилност и столичната Регионална здравна инспекция проверяваха всички автобуси по линия 56.

Изненадващите проверки в градския транспорт приключиха с три акта - два на пътници без билети и един за неносене на маска. Стигна се и до напрежение след отказ на пътник без маска да предостави личната си карта, за да бъде глобен:

"Няма да представя лична карта, няма да плащам глоби за маски".

Носенето на маска в Градския транспорт е задължително, като глобата е между 300 и хиляда лева, а за пътник без билет или карта глобата на място е 30 лв.

При отказ или невъзможност да се плати се съставя акт за административно нарушение в размер на 50 лв. Това припомни Станислав Станков от ЦГМ и обобщи данните от проверките за тази година:

"До 17 юли са съставени по Закона за здравето 216 акта на лица, които не спазват противоепидемичните мерки. Полицейските служители са съставили 281 протоколи за предупреждение по Закона за МВР. Проверените превозни средства при съвместните проверки са около 20 хиляди".

Проверките в столичния градски транспорт ще продължат и в следващите дни.

   Източник: БНР

Свързани статии