Актуално

На фокус

Протестират срещу Иван Гешев заради действията спрямо МВР

Протестират срещу Иван Гешев заради действията спрямо МВР

02.06.2021

Втори фронт

1749


Представители на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" организираха протест срещу действията на Прокуратурата спрямо служители на МВР, както и срещу главния прокурор Иван Гешев.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди пред сайта bird.bg, че в министерството текат обиски и претърсвания.

"Онзи ден подписах заповед, с която разпоредих проверка в службите "Вътрешна сигурност" и ГДБОП във връзка с публикациите за СРС. Като естествено, че възложих на Инспектората проверката и определих персоналния състав. Още на следващия ден получих писма от прокуратурата, с които се искат данни за част от служителите, на които възложих проверката, и дали срещу тях има материали в МВР. Имаше и други въпроси, които се искаше да се изяснят за един работен ден. Някои въпроси, струва ми се, не можеха да се отработят за един ден поради необходимост от елементарно технологично време. Изкуствена припряност, която цели да създаде напрежение. В един от тези списъци, какъвто списък беше изпратен и в друга една служба в МВР, най-накрая е името на новия председател на ДАНС Пламен Тончев", казва още Рашков пред bird.bg.

Говорителят на правителството Антон Кутев пък даде още подробности.
"На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП точно два дни, след като беше назначен, както и новият председател на ДАНС на следващия ден. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни, след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи Ангел Папалезов, който е служител на ГДНП, е бил извикан на разпит. Направен му е личен обиск и претърсване на жилището, без преди това да му е повдигнато обвинение. Разпитван е и като свидетел", обясни  той.

   Източник: eurocom

Свързани статии