Актуално

На фокус

Протестиращи зоват пред Траянови врата: ”Долу ГЕРБ”. Блокади в цялата страна. Борисов попадна в ”тапата”ВИДЕО

Протестиращи зоват пред Траянови врата: ”Долу ГЕРБ”. Блокади в цялата страна. Борисов попадна в ”тапата”ВИДЕО

27.03.2021

Втори Фронт

7584


Автошествието срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев се насочи от София към Пловдив. Множество коли пътуват към града под тепетата с развети трибагреници.
Колите, които ги пресрещат,  ги поздравяват със светлинни и звукови сигнали. На много места да позиционирани полицейски коли по автомагистрала „Тракия“. Засега протестиращите не срещат проблеми от органите на реда. Недоволните от управлението на страната призовават хората да се присъединят към автошествието.

Колоната спря преди тунела "Траянови врата". Всички хора скандират: "Долу ГЕРБ" , "Борисов-позор. Оставка и затвор". "Всеки ден ще е така до победата".  Движението в посока Пловдив се осъществява в едната лента. Организатори съобщиха, че към този момент са блокирани участъци от  Русе, Стара Загора и Варна- Аспаруховия мост.

След около 30 минути, автопоходът направи обратен завой след тунела и се носочи обратно по магистралата към София. Имаше леко спречкване между протестиращи и полицаи за посоката, към която ще се насочат всички.

"262 дни сме на този протест. Това е протестът на хората без политически амбиции и без банкови сметки", казаха майките от "Системата ни убива". Те отбелязаха, че нито една голяма медия - БТВ, НТВ и Канал 1 не ги отразява. На похода се появи само един екип на пловдивска медия.

На връщане преди Софи стана ясно, че Бойко Борсов и неговият кортеж е попаднал в тапата от коли, образувана заради автопохода между Пазарджик и столицата. Заради  това  кортеж от автомобили на НСО го причакват на влизане в София на "Църна маца", за да му осигурят по-бързо излизане от задръстването.

[video]

Източник: frognews

Свързани статии