Актуално

На фокус

Протест пред вратата на "Да, България". Нарекоха ги - убийци!

Протест пред вратата на

20.09.2022

Втори Фронт

1751


Спонтанен протест и надпис “убийци” се появи на вратата на офиса на политическа партия “Да, България” тази вечер.

“Да, България”, както и цялото обединение “Демократична България”, което традиционно внимава много за добрия си имидж, този път не успя да се измъкне от бурята и предизвика гнева на мнозина.Поводът днес е видеото на кандидат-депутата от ДБ - Глиги, в което той казва, че “ако ти се роди урод” трябва да имаш право да го евтаназираш. И макар от ДБ да се опитаха да обяснят, че тези думи са част от “философски дебат” и “игра”, това не мина пред разгневените майки на деца с увреждания от “Системата ни убива”.

Те, заедно с Мартин Мартинов, когото познавате от инициативата “Подай ръка”, с която ежедневно храни бедни и бездомни в София, отидоха пред офиса на “Да, България”. 

“Така и не отвориха, а бяха наредени всички на балкона. Вторник им е приемното време от 18.30 до 19.30ч” - разказа Мартин Мартинов, който заедно с Вера Иванова, Нели Димитрова, Цветан Предов от кризисен център, майки от ”Системата ни убива" - отидоха на място да потърсят отговорност от “Да, България”.

“Сега разбрахме какво се случва и им пожелаваме никога да не влезнат в политиката” сподели Мартин, който е потресен от това как е възможно да се използват такива думи и да се говори така по адрес на хората с увреждания.

“Не благоволиха да отворят и си стояха вътре, отдолу като слязохме всичко светеше, но не отвориха”.

“Всички тези майки, които си гледат децата по 25-30 години и се борят за тях…и какви са тия политици от ”Да, България", които допускат да се говори така, не знам"….- продължава Мартин Мартинов, който за тези избори също е решил да се кандидатира, заедно с майките от “Системата ни убива”.

Майки от “Системата ни убива”

 

Свързани статии